Kdo je Josef Maršálek? Světoznámý cukrář, se kterým již několik měsíců spolupracujeme a jehož dorty vám tolik chutnají.

V říjnu letošního roku vyšla jeho kniha Péct, milovat a žít. Kniha vypráví o tom, jak se naučil péct u svých babiček, jak začínal v Bathu, jak žil jako velký šéf neobyčejného provozu či jak narazil po návratu do Čech. Autobiografie je doplněná mnoha fotografiemi i recepty. Můžete si ji u nás nejen zakoupit, ale v sobotu 30. listopadu si ji nechat i podepsat přímo jejím autorem. 

 

Autogramiáda Josefa Maršálka a jeho knihy Péct, milovat a žít

30. listopadu 2019

14 - 18 hodin

 

Navzdory svému mládí je Josef Maršálek velice úspěšný a světově proslulý cukrář. Dlouhá léta působil ve Velké Británii, kde dosáhl významného postavení ve slavném obchodním domě Harrods a vypracoval se na jednoho z nejrenomovanějších odborníků svého oboru. Pomáhal zakládat cukrářský podnik v Indii, cestoval a inspiraci hledal po celém světě. Před pár lety se vrátil do Čech a snaží se zúročit své bohaté zkušenosti ve vlastním podniku, je porotcem populární televizní cukrářské soutěže, vyučuje, píše, peče, dál miluje život a těší se na každou jeho výzvu.

 

Život Josefa Maršálka je jako pohádka o chudém chlapci, který ke štěstí a slávě přišel. S ničím se netají. Chce sdělit světu svůj příběh, podělit se o své zkušenosti a třeba inspirovat ty „ztracené duše“, které jsou na životní křižovatce a neví kudy kam.

2002–2008 bronzové a stříbrné medaile Gastro Hradec

2006 Absolutní vítěz finále Cukrář Roku Praha

2006 Dezert roku Londýn

2011 Kuchař roku Harrods, Londýn

2014 Manažer roku Harrods, Londýn

2018 Zlatý cukrář

Pravidelně přispívá do časopisu Gurmet.

Stovky článků a receptů se objevují v témeř všech tištěných i on-line médiích v Česku. Byl hostem DVTV, Všechnopárty Karla Šípa, Show Jana Krause, Na kus řeči s Terezou Kostkovou, reportáže pořadu Gejzír na ČT a Víkendu a Snídaně s Novou na Nově. Na jaře 2020 se stane jedním ze dvou porotců Peče celá země (vysílá se od 4.1. na ČT1) a zároveň vydává svou první cukrářskou knihu.