Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cs

 

 

 

Jste fandou grilování a máte chuť naučit se a ochutnat něco nového a prožít příjemné odpoledne nebo dopoledne u nás v zahradnictví? Potom neváhejte a přijďte okouknout přípravu pokrmů na různých typech grilů Weber. Zkušení odborníci a kuchaři vám poradí nejen s výběrem, ale i se samotným grilováním!

Kde: Zahradnictví Dvořák a syn Teplice

Kdy: neděle 14.6. 2015

V kolik: ve dvou blocích: 10-13 hodin a ve 14-16 hodin

Vstup je zdarma.

Více o akci - klikněte zde

 

 

Pro někoho však může být při grilování nepříjemný kouř. Ten se objevuje zpravidla u klasických kotlových grilů. Pro toho, kdo nechce mít doma za každou cenu klasiku nebo ji mít nemůžete, máme řešení – PLYNOVÝ GRIL.

Pohodlí: to je základní přednost plynového grilu. Snadné je zapalování i rozehřívání stejně jako ovládání.

Tou další je bezpečnost – žádné jiskry, žádné poskakující uhlíky ...

A třetím kladem grilování na plynu je vstřícnost vůči našemu zdraví. Maso nebo zelenina totiž nepřicházejí do kontaktu s ohněm a navíc lze regulovat teplotu, takže steaky, ryby i klobásy jsou propečené přesně tak, jak mají. A protože z plynových grilů se prakticky nekouří, sousedé o vás téměř nebudou vědět. Až na tu vůni, pochopitelně ...

Grily na plyn - to je grilování jako u profesionálů. Plynové grily Weber jsou ideální volbou pro ty, kteří grilují často. Plynulým nastavením získáte obratem ruky požadovanou teplotu a čištění grilovacího roštu je díky takzvanému vypálení také velice snadné. Od mobilních malých grilů až po velká grilovací zařízení pro profesionální venkovní kuchyně – také u plynových grilů Weber existuje optimální řešení pro všechny požadavky.

 

 

Tu pravou atmosféru grilování však představují grily na dřevěné uhlí. Pokud jste příznivcem kotlových grilů a nevadí vám sem tam trochu toho kouře, poohlédněte se po klasice zaručující perfektní výsledek.

GRILY NA DŘEVĚNÉ UHLÍ jsou u značky Weber nejrozšířenější skupinou grilů, oblíbenou především pro příjemný pohled na rozžhavené uhlíky. Odměnou za vynaloženou práci s roztápěním grilu je pokrm s typickou vůní po dřevěném uhlí.

Grily na dřevěné uhlí - to je požitek z grilování. Grilování na rozžhaveném uhlí je zábavné a je to ten nejpůvodnější způsob grilování. Firma Weber má za sebou 60 let zkušeností s výrobou a zdokonalováním, a to ji staví na vedoucí pozici, co se konstrukce a zpracování týká, přičemž stále dbá na bezpečnost. Nejvyšší stabilitu zajišťuje např. design noh a koleček, zatímco doplněný tepelný štít poskytuje ještě větší bezpečnost. Systém vyvinutý firmou Weber zaručí, že si už nikdo nezašpiní prsty při odstraňování popela. Grilování na dřevěném uhlí s Weberem je tak dnes stejně bezpečné a čisté jako každá jiná technika grilování.

 

 

Ne všichni milovníci grilovaných pokrmů mají k dispozici vlastní zahradu nebo dostatečný odstup od sousedova domu - v tomto případě je dobrou volbou ELEKTRICKÝ GRIL. Jednoduše zasunete zástrčku do zásuvky a příjemné grilování na terase nebo balkoně může začít. Obsluha elektrického grilu je velmi snadná. Příprava na elektrickém grilu je zdravější, gril neprodukuje kouř.

Elektrický gril - to je plné aroma typické pro grilování. Výsledky testu: Ani profesionálové nepoznají rozdíl v chuti mezi pokrmem grilovaným na elektrickém grilu značky Weber a na plynovém grilu či grilu na dřevěné uhlí stejného výrobce. Žádný div, vždyť pro chuťový prožitek je důležitá pouze správná teplota a elektrické grily značky Weber jsou mimořádně výkonné. Litinový grilovací rošt navíc zajistí rovnoměrné rozdělení žáru a typické mřížkování na povrchu grilovaného pokrmu. Elektrické grily Weber tak nabízejí kompletní požitek z grilování – mimořádně snadno a šetrně.

 

Samotné grilování se ovšem neobejde bez pomocníků – využijte širokou nabídku grilovacího náčiní, rukavice, misky a různé nástavce na maso i zeleninu a rozhodně dobré recepty (např. z kuchařek Weber bible grilování nebo Weber vegetariánské grilování).

Po grilování nezapomeňte na ochranu, čištění a údržbu grilů. Zvolte si speciální kartáč a čističe, s nimiž bude údržba snadná. V místě bez přístřeší můžete použít nepromokavý ochranný obal.

 

 Kompletní sortiment firmy Weber najdete zde

 

 

WEBER - Jak to vlastně bylo?

Na první pohled vypadá kovová konstrukce grilů Weber nenápadně, znamená však mezník v historii grilování. Částečně zábavné, částečně neobvyklé – takové bývají historky o vynálezech a vynálezcích. Příkladem těch “neobvyklých” je nápad udělat z bóje gril s poklopem. Tak vynalezl George Stephen první kotlový gril a mnoha následnými modely vnesl revoluci do nejprve americké a následně i globální kultury grilování.

1952 George Stephen vynalezl první kotlový gril Weber

1977 Expanze firmy Weber do Evropy

1985 Weber Grill začíná vyrábět produktovou řadu Genesis

1985 Weber Grill začíná vyrábět luxusní plynový gril řady Summit

2002 otevření poboček Weber Grill ve Velké Británii, Dánsku, Německu, Rakousku, Francii a Nizozemí

2002 Weber Grill slaví 50 let na trhu

2003 Weber uvádí na trh produktovou řadu grilů Q

2006 Weber grill přichází z elektrickými modely

2007 Otevření poboček Weber Grill ve Švýcarsku

2010 Nové Weber Grilly na dřevěné uhlí

2011 na trh uvedeny venkovní kuchyně Genesis