Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cs

Kustovnice čínskou (Lycium barbarum) pochází z Dálného Východu – Číny, Tibetu a Mongolska. Původně rostla divoce ve volné přírodě ve vysokých nadmořských výškách, po objevení léčivých schopností jejích plodů se však začala kultivovat a pěstovat na planinách Číny a jejímu rozšíření do celého světa tak již nic nebránilo.

Plody kustovnice nazývané Goji Berry vynikají vysokými nutričními hodnotami. Podle staré čínské medicíny prodlužují život až o několik let! Určitá nadsázka je dána prokazatelným vysokým obsahem polysacharidů a 19 druhů aminokyselin včetně všech osmi nezbytných pro život, což je unikát – žádná jiná rostlina se touto vlastností pochlubit nemůže. Goji Berry výrazně zlepšují imunitní systém a obranyschopnost organismu, díky obsahu kompletního spektra antioxidačních karotenoidů včetně beta-karotenu a zeaxanthinu podporující zrak a jsou nejlepším zdrojem karotenoidů ze známých potravin.
Podle vědeckých studií je dlouhodobá konzumace plodů kustovnice mimořádně příznivá pro lidský organismus. Pomáhá snižovat cholesterol, léčí migrény, potlačuje nespavost, pozitivní účinky byly zjištěny také při léčbě leukémie. Podíl vitamínů a proteinů obsažených v Goji Berry je vyšší než ve většině běžných potravin.

Goji Berry nevydrží čerstvé obvykle více než dva dny, proto se jen výjimečně prodává v syrovém stavu. Obvykle je můžeme najít v obchodech se zdravou výživou jako sušené ovoce, případně ve formě kapslí nebo prášku.

Nejlepší je ale samozřejmě čerstvý, právě utržený plod.